Dag 4: Cardio Recovery

Cardio Recovery InsanityDe vierde dag. De-hele-dag-was-een-hel! Ik ben natuurlijk niks gewend, maar echt al mijn spieren hebben vandaag pijn gedaan. Zelfs zitten deed pijn omdat die ‘hamstrings’ waar Shaun het iedere keer bij het rekken over heeft ook pijn doen. Als pijn is waar die Insanity over gaat, dan werkt het. Nu nog afvallen.

 

 

Ik moet toegeven dat ik nu toch wel op mijn voeding aan het passen ben. Minder snoepen (ik snoepte alleen suikervrij, wat ongezond blijkt te zijn) en op de calorieën letten. Wist jij bijvoorbeeld dat een bakje noodles als bijna een kwart van je dagelijkse hoeveelheid calorieën is? Ik at dat als tussendoortje… FML!

Dus na een dag afzien op kantoor omdat alles pijn deed, ben ik naar zolder gevlucht om de pijn er maar uit te sporten. Wat blijkt?! Recovery? Als in: yoga houdingen waarbij je spieren ook gebruikt. Ik heb niks met evenwicht en balans en dit kan ik dus echt niet. Ik vind dit niet leuk en ik haal hier niet het volledige rendement uit. Ik kijk stiekem al uit naar volgende dag, omdat ik dan wél het gevoel heb dat ik wat gedaan heb.

Uiteindelijk zweet ik mezelf toch helemaal kapot, maar echt voldaan voel ik me niet. Ik zweet maximaal een kwartier door en mijn vriendin ziet zelfs dat het minder zwaar was (terwijl ze weet dat ze niet boven mag komen als ik deze workout doe – te gênant). Ok dat recovery, maar hopelijk morgen wat meer beuken. Dat evenwichtsgedoe trek ik niet!

Dus morgen weer een dag!

 

Laat je reactie achter

 
| Insanity is een trademark van Beachbody |