Dag 2: Insanity Cardio Circuit

Insanity Plyometric Cardio CircuitDe tweede dag. Op een of andere manier heb ik totaal geen spierpijn, behalve dan dat ik last heb van mijn achillespezen. Ik was vergeten te vertellen dat ik stiekem een aantal maanden geleden toch heb geprobeerd te sporten: hardlopen. Dit is echter erg slecht bevallen: na drie keer goed er tegenaan te zijn gegaan (3-4 km per keer, dus valt mee), kreeg ik in de ochtend last van mijn achillespezen. Dit ging niet weg, ook niet na maanden rust. De huisarts noemde het een onschuldige hardloopblessure, maar toch was ik voorzichtig. De pijn heb ik iedere keer als ik stil heb gezeten (of heb geslapen) en is binnen 10 sec lopen weg. Daarom vond ik het wel ‘verantwoord’ deze zware training te doen.

 

Maar geen spierpijn dus. De hele dag lekker gewerkt en na het eten direct de zolder weer op en de computer en beamer weer aan; kijken wat Shaun vandaag in petto heeft na die zware ‘test’ van gisteren. Ik bereid me in ieder geval op het ergste voor…

De oefeningen bij het Cardio Circuit zijn misschien niet zwaarder dan bij de fittest, maar wel sneller na elkaar. Ik ga volkomen kapot en ik heb weinig tijd om te herstellen. Maar ik ben trots en ga door. Ik blij doorgaan en zelfs ik haal bijna elke oefening tot het eind (en in respectabel tempo). Sommige spieren werken niet mee en vinden soms dat ik wat langzamer aan moet doen, wat ik netjes doe.

Ook zijn hier weer de opdrachtjes soms wat ingewikkeld voor iemand die hier geen ervaring mee heeft. Dit vind ik wel wat gevaarlijk met betrekking tot blessures. Hier ga ik toch nog even een keer navraag naar doen. Als ik niet voor die tijd al bij de fysio loop. Want zwaar is het en zwaar blijft het. Ik zweet me een ongeluk en trek steeds meer kleren uit. Het ziet er niet uit, maar het is voor een goed doel! 😉

Gisteren zei ik dat de fit test het zwaarste was wat ik ooit heb gedaan. Dit klopt niet meer: het zwaarste wat ik ooit heb gedaan is de insanity workout van vandaag…

Morgen weer een dag!

 

Laat je reactie achter

 
| Insanity is een trademark van Beachbody |