Dag 1: Insanity Fit Test

De eerste dag. Ik heb me dan eindelijk zo ver kunnen zetten om te beginnen aan de insane workout van Shaun T. Ik trek mijn sportkleding aan en ga de zolder op die gelukkig groot genoeg is. Aangezien mijn plan ooit was om van deze zolder een ‘man-cave’ te maken hangt er een beamer en een projectiescherm. Hier heb ik mijn computer op aangesloten (de man-cave is uiteindelijk een kantoor geworden aangezien mijn kantoor een verdieping lager binnenkort een babykamer wordt ). Ik ga dus de volledige Insanity Workout doen met een levensecht grote Shaun T die me ondersteunt! Hier vind je het volledige insanity workout schema.

 

Vandaag is het de dag van de Fit Test. Ik geloof niet in aantal keren opdrukken of jumping jacks doen, dus ik heb geen lijst uitgeprint waarop ik mijn ‘resultaten’ kan noteren. Dit lijkt me een beetje onzinnig. Stel ik heb over twee weken een slechte dag, dan haal ik minder repetities dan nu. Vind ik niet motiverend. Wat ik motiverend vind zijn resultaten! En resultaten zijn zichtbaar!

Pushup InsanityIk zet de dvd aan en fok me zelf al wat op. Knallen zullen we! Ik realiseer me ook wel dat ik totaal geen conditie heb, overgewicht heb en jaren gerookt en gezopen heb. Dit gaat dus wel zwaar worden, maar ik we gaan tot het uiterste. Shaun begint redelijk rustig en ik doe rustig mee. Tot zover gaat alles prima. Ik moet wel toegeven dat ik moeite heb met de verschillende pasjes en oefeningen. Ik ken ze (uiteraard) niet en moet dus telkens nadenken bij wat ik doe en goed kijken naar wat ze op het scherm doen. Het duurt ook even voordat ik doorheb dat zij alles in spiegelbeeld doen (zodat rechts op het beeld ook rechts voor jou is). Een beetje vervelend is dat wel voor een leek als ik die nooit in de sportschool komt. Ik weet dus ook niet of ik mijn oefeningen goed doe. Dit vind ik persoonlijk een groot nadeel (en misschien zelfs een beetje gevaarlijk).

Maar alles gaat tot nu toe goed. Ik begin na een minuut of 10 hevig te zweten en ik voel al mijn spieren branden. Gelukkig heb je na iedere (reeks) oefening(en) rust, dus je kan redelijk bijkomen. Toch wordt het steeds zwaarder en raak je steeds sneller moe en zelfs uitgeput. Na de eerste workout/fittest weet je in ieder geval dat je begonnen bent aan iets zwaars.

Ik zweet nog gedurende een uur (terwijl ik 10 minuten nadat ik klaar was een koude douche heb genomen). Gezond zal dit niet zijn, maar ach, sporten is toch altijd gezond. Zolang ik maar geen blessures krijg. Ik kan je in ieder geval zeggen dat dit fysiek het zwaarste is dat ik ooit heb gedaan…

Maar morgen weer een dag!

 

4 reacties to “Dag 1: Insanity Fit Test”

 1. Claude zegt:

  Ik heb nu ook de eerste dag erop zitten hoor! Pffff…. Maar ik ga doorzetten en ik deel mijn ervaringen hier!

 2. w en i zegt:

  Net de eerste gedaan… heb al meer dan 25 jaar niet meer gesport..
  Flink zweten, maar voor een 38 jarige met een bierbuikje is het tot nu toe te doen :)

  ben benieuwd of ik er later deze week nog zo over denk

 3. Jordi zegt:

  Ik doe met je mee! Ook net eerste dag er op zitten en echt super fijn te lezen dat je het ongeveer hetzelfde hebt ervaren als mij. Geeft me moed :) we gaan knallen! 😀 *zin in*

 4. Emagix zegt:

  Ik heb net de tweede fittest erop zitten (begin week 3). Flinke progressie, zo’n 10 à 20% per oefening. Tevreden!

Laat je reactie achter

 
| Insanity is een trademark van Beachbody |