Dag 6: Plyometric Cardio Circuit

De zesde dag. Mijn lijf heeft steeds meer last van kleine pijntjes. Ik hoop dat het niet doorzet en dat ik blessures krijg. Zoals ik al eerder aangaf ben ik redelijk blessuregevoelig, zeker zonder ervaring en/of conditie. Maar vooralsnog lijkt het vooral op spierpijn en is het allemaal nog goed te doen. De spierpijn is overigens wel minder zwaar, maar vooral op kleine plekjes (soms pijn in het scheenbeen of pijn in de rug). En mijn achillespezen blijven pijn doen. Iedere keer als ik stil heb gezeten en even mijn enkels niet heb gebruikt moet ik er weer doorheen. Maar tsja, dat heb ik nu al maanden.

 

 

Plyometric Cardio CircuitIk merk al dat ik de hele dag een soort van uitkijk naar de workout. Raar maar waar, ik heb er zelfs zin in. Vooral in het voldane gevoel na de training. ’s Ochtends heb ik zelfs het rare idee in mijn hoofd dat ik graag weer een stukje wil gaan hardlopen en dat ik dat mooi op de rustdag kan doen. Rare gewaarwording!

Vandaag dus weer de plyometric cardio circuit, die ik op dag 2 ook heb moeten doen volgens het insanity workout schema. Ik kan me nog herinneren dat dat geen makkie was en eerlijk gezegd was het nu nog zwaarder. Met zeurende spieren en een ontzettend warme zolder (waar ik train), was de training loodzwaar. Ik ben een paar keer opgehouden, omdat ik het gewoonweg niet meer trok. Maar je blijft doorgaan, omdat Shaun T je blijft pushen. Op zich mooi dat hem dat lukt.

Eerlijk gezegd ben ik wel een beetje teleurgesteld dat er zo vroeg in de training alweer dezelfde workout volledig herhaald wordt. Liever zou ik iedere dag een andere workout doen, gewoon voor de variatie. Aan de andere kant is het ook wel fijn dat je zo de oefeningen een beetje onder de knie krijgt. Ik heb er steeds minder moeite mee op de oefeningen goed te doen, zoals ze horen. Het gaat zelfs bijna op de maat, haha.

Morgen gelukkig een rustdag. Eerlijk gezegd hoeft dat dus van mij nog niet, maar waarschijnlijk is het wel beter voor je lijf. Sowieso is de hele training een aanslag op je lichaam, maar daarom heet het ook Insanity.

Morgen dus een rustdag!

 

Laat je reactie achter

 
| Insanity is een trademark van Beachbody |