Dag 5: Pure Cardio

Pure Cardio InsanityDe vijfde dag. We gaan er weer voor vandaag. Keiharde cardio training! De oefeningen duren ook een stuk langer vandaag en je krijgt minder rust. En dat merk je. Ik heb zelfs een paar keer dat ik even moet stoppen tijden de oefeningen zelf. Wat wel erg fijn is, is dat je onder in beeld een tijdsbalk staat waarop je kunt zien hoe lang de oefening nog duurt, maar ook de groep oefeningen en de gehele workout training. Hierdoor kun je goed zien waar je naartoe werkt. En dat maakt het allemaal een stuk draaglijker.

 

 

Vandaag is het dus veel, snel en relatief langdurig. Springen en rennen, maar ook opdrukken. Vooral dat opdrukken breekt me een paar keer op. Hier ben ik dan nooit zo’n held in geweest, maar dit is toch wel erg zwaar. Acht keer opdrukken, met je benen naar achteren rennen, naar voren springen met je benen, de lucht in springen en herhalen. Geloof me, als je het doet weet je waar ik over praat.

Ik vind de tijd vandaag ook erg langzaam gaan. Althans zo lijkt het. Maar ook aan de workout van vandaag komt een einde. Gelukkig. Ik blijf het toch erg zwaar vinden. En ondanks de goede warming-up en het goede rekken bij de Insanity Workout blijf ik een beetje bang voor blessures. Tot nu toe blijft het volgens mij beperkt tot spierpijn. Ook het herstel gaat stukken sneller. Ik houd sneller op met zweten en ik kom niet hijgend beneden. Wel moet ik nog bijkomen, maar dat is logisch. Ik merk in ieder geval verbetering. Met betrekking tot mijn buik merk ik nog niks, die blijft te groot. Ik ben zelfs twee kilo aangekomen. We zullen maar aannemen dat het de stilte voor de storm is. Vol goede moed ga ik door…

Morgen weer een dag!

 

Laat je reactie achter

 
| Insanity is een trademark van Beachbody |