Wat is Insanity

Insanity Workout is een intensieve training van een Amerikaanse fitness instructeur, Shaun T, die door het bedrijf Beachbody op dvd is uitgebracht. Op de dvd’s staan verschillende workouts die je dient te volgen in een vastgestelde volgorde. De volledige training duurt 60 dagen en de belofte is dat je fitter en strakker dan ooit wordt. Iedere dag train je 30-60 minuten vol uit. Je zweet je kapot. Iedere dag heb je spierpijn. Je gaat echt tot het uiterste. Knallen tot je neervalt!

Insanity VrouwenHet trainingsprogramma bestaat uit 9 weken workout, waarbij je iedere week 6 dagen traint en 1 dag (gelukkig) rust hebt. De vijfde week is een ‘recovery week’, welke niet zo zwaar is en je lichaam weer wat tot rust laat komen. Iedere twee weken doe je een fit test waarbij je noteert hoe vaak je bepaalde oefeningen kan doen binnen de vastgestelde tijd. Als het goed is, zie je dus iedere week verbetering. Persoonlijk geloof ik niet in aantallen keren opdrukken of power jacks, dus ik heb ze ook niet genoteerd. Ik geloof in resultaat: hoeveel centimeters verlies ik rond mijn buik!

 

 

In Nederland is de dvd workout op verschillende plekken te koop, maar echt bekend is het geworden door de reclames van Tell Sell. Aan de ene kant lijkt het daardoor natuurlijk een stuk minder geloofwaardig. Aan de andere kant betekent dat ook dat het in Amerika al is aangeslagen en dat geeft wel aan dat het zou kunnen werken. Shaun T is ook bij meerdere talk shows geweest en celebrity’s zweren bij zijn training.

 

 

Het blijft dus keihard trainen, waarvoor je veel doorzettingsvermogen nodig hebt. Maar zolang je blijft doorzetten (“dig it deep!”) behaal je zeker resultaten. Als je op je zelfde voedingspatroon blijft en je doet 6 dagen per week deze workouts (waarbij je wel tot 1000 Kcal per dag kan verbranden), dan weet je dat je gaat afvallen.

| Insanity is een trademark van Beachbody |